Tiistai, 18.10.

Viime viikko kului täpinässä, olihan tiedossa peliviikonloppu Sallassa.

Perjantaina valmistelin peliporukan vastaanottoa leipomalla ja vuoleskelemalla elämäni ensimmäiset käristyslihat ostamani vasan paistista ja etuselästä. Onnistui kohtuu hyvin.

Lauantaiaamuna ajelin intoa piukassa Kemijärvelle vastaanottamaan ystäviäni. Osa heistä tuli junalla Kemijärvelle asti, osa tuli autolla Rovaniemeltä. Suuremmoisen iloinen oli jälleennäkeminen, olihan minulta jääneet syyskuun pelit väliin eivätkä muut olleet voineet pelata canastaa.

Pilvipoutaisessa säässä ajelimme Sallaan. Poikkesimme pikaisesti Ruskasallassa ja sitten suunnistimme peliresidenssiin. Kahvin jälkeen kortit jakoon, nuori "paparazzi" vetäytyi sähköiseen pelimaailmaan.

Poronkäristyksen ja pottumuussin jälkeen pieni lepohetki ja vaeltamaan. Suurin toivein lähdimme Iso Pyhätunturin polulle. Rinteen yläosassa näkyvyyttä oli, mutta huipulla olimme ihan pilvessä! Ei puhettakaan, että olisi voinut ihailla ympärillä avautuvaa erämaata ja tuntureita. Harmitti.Pelit jatkuivat palattuamme, kahviteltiin, paistettiin kodassa makkaraa ja saunottiin välillä. Yhden aikaan aloitettiin yötauko.

Sunnuntaiaamuna aamupalan jälkeen alkoi uusi canasta. Aurinko pilkisteli ulkona ja kutsui maisemia ihailemaan. Järkevintä oli ajaa Hangasharjun näköalapaikalle. Sieltä molemmat Pyhätunturit näkyivät komeasti. Tunnin ulkoilun jälkeen peliä ja kalasopan valmistusta. Lapin puikulat ehtivät kyllä muhentua, joten sopasta tuli sosekeittoa. Kala pysyi koossa. Viiden jälkeen Rovaniemelle ajava porukka pakkasi auton ja eron hetki koitti. Kolmen naisen kokoonpanolla ajelimme illan pimentyessä Kemijärvelle. Kävin tutustumassa makuuvaunuun ja hyvästelin matkalaiset ravintolavaunussa. Tosi pimeää oli jo seitsemältä, kun lähdin ajelemaan takaisin Sallaan yksikseni.

Eilen sain ATK-kurssilla ensimmäisen videoni valmiiksi. intoa riittää, uusia suunnitelmia pursuilee. Vielä kun saisi oppia siihen kuvien liittämiseen näille sivuille...

Huomenna sitten kohti Hämeenkyröä syysloman viettoon rakkaitten lapsenlasten luo! JEE!!!